KOOKWORST CONSTANT 5 KG

€ 68,40 per 5 kg

34 items in stock

Share this page on social media:

Product Description

Geef je gekookte worsten snel en eenvoudig constant dezelfde hartig-warme worstsmaak met Kookworstmix Constant van Epos, met colorozozout.

Kookworstmix Constant van Epos

Epos Kookworstmix Constant is een complete kookworstmix met colorozozout, waarmee je met gemak constant dezelfde heerlijke, hartig-warme smaak aan je rookworst geeft. Zelf een mix samenstellen en afwegen is niet meer nodig! Je hoeft zelfs geen (colorozo)zout toe te voegen. De unieke samenstelling van 7,1% kruiden en specerijen, waaronder witte peper, koriander, gemberpoeder, foelie, nootmuskaat, kardemom en mosterdzaad, geeft je gekookte worst steeds opnieuw dezelfde onweerstaanbare geur.

Voor gekookte en gebraden worstsoorten

Deze complete kruidenmelange is geschikt voor het kruiden van gekookte en gebraden worstsoorten. Je klanten smullen er steeds opnieuw van als broodbeleg en uit het vuistje. Meng voor de perfecte gekookte worst de crèmewitte Kookworstmix Constant met een cutter of menger door je vleessamenstelling. De adviesdosering is 70 gram per kilo product; verder alleen wat vocht toevoegen. De rookworstmix is ook ideaal om gebraden gehakt mee te maken.

In gekleurde zak

Kookworstmix Constant van Epos wordt als poeder geleverd in een gekleurde zak. Zo valt eventueel vrijkomend plastic direct op door de opvallende kleur. In gesloten verpakking is de rookworstmix 12 maanden houdbaar (zie THT-datum). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken (kook)worstmixen van Epos.

Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten

De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.

Worst maken: een vak apart

Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.

Bewezen smaak

De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!

Product information

GTIN code: 8711648038783
Brand: Epos
Product code: 1001785
Country of origin Nederland
Datum eerste verzending 18-08-2023

Ingredients

starch (WHEAT, contains GLUTEN), salt, LACTOSE, herbs and spices (white pepper, coriander, ginger powder, mace, nutmeg, cardamon, MUSTARD SEED), emulsifier (E451i), flavour enhancer (E621 (glutamaat)), dextrose, preservative (E252, E250), antioxidant (E301), natural CELERY flavor, anti-caking agent (E551), hydrolyzed protein (SOY)

Shelf life

Storage instructions 24 maanden houdbaar in gesloten verpakking. koel en droog bewaren
Bewaarconditie Ambient
Minimum shelf life from delivery 31 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C
Minimum storage temperature 2 ˚C

Sensory features

Fragrance producttypisch
Taste producttypisch
Colour wit

Sizes and weights

Depth (mm) 400
Net weight (g) 5000
Width (mm) 330
Height (mm) 40
Gross weight (g) 5000

Nutritional values

Energy 999.326 kJ (235.631 kcal)
Fat 1 g
Saturates 0.3 g
Mono-unsaturates 0.3 g
Polyunsaturates 0 g
Carbohydrate 54 g
Sugars 13 g
Fibre 1.8 g
Protein 1.9 g
Salt 33.6 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 12.3 g
Reference 100 g

Allergens

Allergen description

Allergeenvrij op basis van recept Noten
Allergeenvrij op basis van recept Schaaldieren
Allergeenvrij op basis van recept Sesamzaad
Allergeenvrij op basis van recept Vis
Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren
Allergeenvrij op basis van recept Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228)
Allergeenbevattend Melk
Allergeenbevattend Gluten
Allergeenbevattend Sojabonen
Allergeenbevattend Selderij
Allergeenbevattend Mosterd
Allergeenvrij op basis van recept Lupine
Allergeenvrij op basis van recept Aardnoten (pinda's)
Allergeenvrij op basis van recept Eieren