SAROWO 10 GR 5 KG

€ 129,32 per 5 kg

13 items in stock

Share this page on social media:

Product Description

Maak snel en eenvoudig de smaakvolste ketelverse worst met het oeroude, beproefde recept van Kookworstmix Sarowo 10g van Epos.

Kookworstmix Sarowo 10g van Epos

Epos Kookworstmix Sarowo 10g is dé kruidenmix voor de lekkerste ketelverse worst naar een oeroud, beproefd recept. De ouderwets lekkere samenstelling van specerijen, waaronder witte peper, nootmuskaat, foelie, koriander, gemberpoeder en kardemom, geeft je rook/kookworst een vertrouwde, verrukkelijke, hartig-warme smaak en onweerstaanbaar kruidige geur. De kookworstmix bevat geen toegevoegde gluten, maar wel smaakversterker en een kleurbehoudend middel voor een blijvend mooie, roze kleur.

Voor gekookte worstsoorten

Deze rijk samengestelde kruidenmelange is geschikt voor het kruiden van gekookte worstsoorten. Je klanten smullen er steeds opnieuw van als broodbeleg en uit het vuistje, bijvoorbeeld met een augurkje of wat mosterd. Meng voor de perfecte gekookte worst deze bruine Kookworstmix Sarowo met een cutter of menger door je vleessamenstelling. De adviesdosering is 10 gram per kilo worstdeeg; verder wat (aardappel)zetmeel en vocht toevoegen en (colorozo)zout naar smaak.

In kunststof emmer

Kookworstmix Sarowo 10g van Epos wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de rookworstmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken (kook)worstmixen van Epos.

Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten

De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.

Worst maken: een vak apart

Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.

Bewezen smaak

De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!

Product information

GTIN code: 8711348003227
Brand: Epos
Product code: 1000647
Country of origin Nederland

Ingredients

60.7% herbs and spices (white pepper, nutmeg, mace, coriander, ginger powder, cardamon), acidity regulator (E575), LACTOSE, antioxidant (E301), flavour enhancer (E621 (glutamaat))

Shelf life

Bewaarconditie Ambient
Minimum shelf life from delivery 31 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C
Minimum storage temperature 2 ˚C
Storage instructions 24 maanden houdbaar in gesloten verpakking. koel en droog bewaren

Sensory features

Fragrance producttypisch
Colour beige
Taste producttypisch

Sizes and weights

Height (mm) 175
Gross weight (g) 5000
Diameter (mm) 241
Net weight (g) 5000

Nutritional values

Energy 1416.711 kJ (336.779 kcal)
Fat 6.7 g
Saturates 2.9 g
Mono-unsaturates 1.9 g
Polyunsaturates 0.7 g
Carbohydrate 54 g
Sugars 29 g
Fibre 16 g
Protein 8.1 g
Salt 1.6 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 0 g
Reference 100 g

Allergens

Allergen description

Allergeenvrij op basis van recept Selderij
Allergeenvrij op basis van recept Sesamzaad
Allergeenvrij op basis van recept Soja
Allergeenvrij op basis van recept Vis
Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren
Allergeenvrij op basis van recept Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228)
Allergeenvrij op basis van recept Eieren
Allergeenvrij op basis van recept Aardnoten (pinda's)
Allergeenbevattend Melk
Allergeenvrij op basis van recept Gluten
Allergeenvrij op basis van recept Lupine
Allergeenvrij op basis van recept Mosterd
Allergeenvrij op basis van recept Noten
Allergeenvrij op basis van recept Schaaldieren