OSSENWORSTMELANGE 2 KG

€ 53,65 per 2 kg

43 items in stock

Share this page on social media:

Product Description

Geef je ossenworsten die typisch hartig-pikante ossenworstsmaak met het oeroude, beproefde recept van Ossenworstmix van Epos.

Ossenworstmix van Epos

Epos Ossenworstmix is een kruidenmix van topkwaliteit voor de lekkerste ossenworst naar een oeroud, beproefd recept. Ossenworst is al sinds de zeventiende eeuw een écht Amsterdamse specialiteit: onmisbaar als broodbeleg, uit het vuistje en op feestjes. Wie kent de borrelplankjes met kaas, leverworst en ossenworst met mosterd en zuur niet? De ouderwets lekkere samenstelling van specerijen, waaronder witte peper, foelie, nootmuskaat, paprikapoeder, zwarte peper en cayennepeper, geeft je ossenworst die vertrouwde, verrukkelijke, lichtpittige smaak en onweerstaanbaar kruidige geur.

Voor ossenworst

Met Ossenworstmix van Epos bereid je in een handomdraai ossenworsten – ook wel biefstukworst, Amsterdamse ossenworst en beef sausage genoemd – van topkwaliteit. De bereiding is eenvoudig: draai gekoeld vlees eenmaal door de 3mm-plaat, meng dit met 15 tot 20 gram ossenworstmix en 20 tot 23 gram colorozozout, en maal het geheel nogmaals door de 3mm-plaat. Zo mengt alles goed en ontstaat er een perfecte binding. Vergeet niet de vleesmolen na gebruik direct te reinigen vanwege het colorozozout. Wil je je ossenworst een iets zoetere smaak geven? Kies dan voor de Epos ossenworstmix Amsterdamse stijl.

In kunststof emmer

Ossenworstmix van Epos wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de roodbruine ossenworstkruidenmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken (ossen)worstmixen van Epos.

Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten

De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.

Worst maken: een vak apart

Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.

Bewezen smaak

De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!

Product information

GTIN code: 8711348002367
Brand: Epos
Product code: 1000614
Country of origin Nederland

Ingredients

49.4% herbs and spices (white pepper, mace, nutmeg, paprika powder, black pepper, cayenne pepper), dextrose, acidity regulator (E575), acid (E331, E330), antioxidant (E301), hydrolyzed protein (SOY), flour (WHEAT, contains GLUTEN), flavour enhancer (E621 (glutamaat)), salt, beetroot concentrate, natural flavour, yeast

Shelf life

Bewaarconditie Ambient
Minimum shelf life from delivery 31 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C
Minimum storage temperature 2 ˚C
Storage instructions 24 maanden houdbaar in gesloten verpakking. koel en droog bewaren

Sensory features

Fragrance producttypisch
Colour rood-bruin
Taste producttypisch

Sizes and weights

Height (mm) 138
Gross weight (g) 2000
Diameter (mm) 201
Net weight (g) 2000

Nutritional values

Energy 1348.313 kJ (321.332 kcal)
Fat 9.1 g
Saturates 3.6 g
Mono-unsaturates 2.5 g
Polyunsaturates 1.3 g
Carbohydrate 46 g
Sugars 24 g
Fibre 12 g
Protein 8 g
Salt 7.9 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 1.1 g
Reference 100 g

Allergens

Allergen description

Allergeenvrij op basis van recept Selderij
Allergeenvrij op basis van recept Sesamzaad
Allergeenvrij op basis van recept Vis
Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren
Allergeenvrij op basis van recept Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228)
Allergeenbevattend Gluten
Allergeenvrij op basis van recept Eieren
Allergeenvrij op basis van recept Aardnoten (pinda's)
Allergeenbevattend Sojabonen
Allergeenvrij op basis van recept Lupine
Allergeenvrij op basis van recept Melk
Allergeenvrij op basis van recept Mosterd
Allergeenvrij op basis van recept Noten
Allergeenvrij op basis van recept Schaaldieren