GELDERSE ROOKWORSTKRUIDEN

€ 28,60 per 1.5 kg

38 items in stock

Share this page on social media:

Product Description

Maak snel en eenvoudig de smaakvolste ketelverse worst met het oeroude, beproefde recept van Rookworstmix Gelderse Stijl van Epos – van puur kruiden.

Rookworstmix Gelderse Stijl van Epos

Epos Rookworstmix Gelderse Stijl is een heerlijke rookworstmix van puur kruiden. De verfijnde kruidenmelange is uitsluitend samengesteld uit witte peper, gemberpoeder, koriander, nootmuskaat en foelie. Doordat er geen tarwezetmeel is toegevoegd, kun je de mate van binding zelf bepalen. Je rookworsten hebben een hartig-pikante, lichtpittige smaak en onweerstaanbaar kruidige geur, waar je klanten dol op zijn. Rookworstmix Gelderse Stijl is vrij van de veertien wettelijke allergenen (er kan sprake zijn van kruisbesmetting) en heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Voor rookworsten en rollade

De topkwaliteit Rookworstmix Gelderse Stijl is dé kruidenmelange om rookworsten te kruiden. De productnaam verwijst naar het Gelderse Arnhem, de rookworststad van Nederland, waar jaarlijks de grootste nationale rookworstwedstrijd voor slagers plaatsvindt. Rookworst is een écht Hollandse specialiteit: onmisbaar op de boterham, uit het vuistje en als snack. Bereid de rookworst volgens voorschrift. De adviesdosering is 5 tot 8 gram van deze rookworstkruiden per kilo vleesdeeg, aangevuld met 17 gram colorozozout, 5 gram Epos Fijne Kruidensaus (oplossen in water), 100 gram water en 3 tot 5 gram Epos Emulgator Vicosol.
Variatiesuggestie: vermeng 300 gram Rookworstmix Gelderse Stijl met 1 kilo zout en je hebt in een mum van tijd de heerlijkste rolladekruiden in huis. Kruid met de rookworstmix ook vlees waarin geen zout mag zitten. Ideaal voor bijvoorbeeld hart- en nierpatiënten.

In kunststof emmer

Rookworstmix Gelderse stijl van Epos wordt als geelbruine poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de rookworstmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken (rook)worstmixen van Epos.

Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten

De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.

Worst maken: een vak apart

Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.

Bewezen smaak

De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!

Product information

GTIN code: 8711648028531
Brand: Epos
Product code: 1000759
Country of origin Nederland

Ingredients

herbs and spices (white pepper, ginger powder, coriander, nutmeg, mace)

Shelf life

Bewaarconditie Ambient
Minimum shelf life from delivery 31 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C
Minimum storage temperature 2 ˚C
Storage instructions 24 maanden houdbaar in gesloten verpakking. koel en droog bewaren

Sensory features

Colour geel/bruin
Fragrance producttypisch
Taste producttypisch

Sizes and weights

Gross weight (g) 1500
Net weight (g) 1500
Diameter (mm) 201
Height (mm) 138

Nutritional values

Energy 1390.139 kJ (332.765 kcal)
Fat 9 g
Saturates 2.9 g
Mono-unsaturates 3.9 g
Polyunsaturates 1.1 g
Carbohydrate 40 g
Sugars 1.1 g
Fibre 26 g
Protein 10 g
Salt 0.05 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 0.01 g
Reference 100 g

Allergens

Allergen description

Allergeenvrij op basis van recept Soja
Allergeenvrij op basis van recept Vis
Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren
Allergeenvrij op basis van recept Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228)
Allergeenvrij op basis van recept Melk
Allergeenvrij op basis van recept Gluten
Allergeenvrij op basis van recept Eieren
Allergeenvrij op basis van recept Aardnoten (pinda's)
Allergeenvrij op basis van recept Lupine
Allergeenvrij op basis van recept Mosterd
Allergeenvrij op basis van recept Noten
Allergeenvrij op basis van recept Schaaldieren
Allergeenvrij op basis van recept Selderij
Allergeenvrij op basis van recept Sesamzaad