BOERENMETWORSTKR.5 GR

€ 43,54 per 1.5 kg

139 items in stock

Share this page on social media:

Product Description

Geef je boerenmetworsten die typische warme kruidnagel- en pimentsmaak met de verleidelijk gekruide Boerenmetworstkruiden 5g van Epos.

Boerenmetworstkruiden 5g van Epos

Epos Boerenmetworstkruiden 5g is een complete kruidenmix voor boerenmetworst: een oer-Hollandse zachte, ongekookte worstsoort met een grove structuur. Verschillende streken, vooral in het oosten des lands, koesteren hun eigen variant – vroeger vaak op turf gerookt – met namen zoals grove snijworst, cervelaatworst en droge boerenworst. Deze unieke melange van kruiden en specerijen bevat kruidnagel, peper, noot, foelie, gember, koriander en piment. Samen met de rooksmaak maakt deze mix je boerenmetworst tot een ware delicatesse. Boerenmetworstkruiden 5g bevat geen toegevoegd zout.

Ook voor snijworst en rolladekruiden

Deze verrukkelijke kruidenmelange met typische kruidnagel- en pimentsmaak is geschikt voor het kruiden van (boeren)metworsten en snijworsten. Meng voor de heerlijkste boerenmetworst de lichtgrijze Boerenmetworstkruiden 5g met een cutter of menger door je vleessamenstelling. De adviesdosering is 5 tot 7 gram per kilo product. Voeg altijd extra (colorozo)zout toe. Met de kruidenmix maak je ook eenvoudig overheerlijke rolladekruiden: vermeng dan 300 gram Boerenmetworstkruiden 5g met een kilo zout.

In kunststof emmer

Boerenmetworstkruiden 5g van Epos wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de kruidenmix voor boerenmetworst 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere heerlijke kruidenmixen voor metworsten, snijworsten en cervelaatworsten van Epos.

Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten

De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.

Worst maken: een vak apart

Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.

Bewezen smaak

De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!

Product information

GTIN code: 8711348000455
Brand: Epos
Product code: 1000405
Country of origin Nederland

Ingredients

99.9% herbs and spices (cloves, white pepper, allspice, coriander, mace, ginger powder, nutmeg, turmeric), kruidenolie (koriander)

Shelf life

Bewaarconditie Ambient
Minimum shelf life from delivery 31 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C
Minimum storage temperature 2 ˚C
Storage instructions 24 maanden houdbaar in gesloten verpakking. koel en droog bewaren

Sensory features

Colour licht grijs
Fragrance producttypisch
Taste producttypisch

Sizes and weights

Gross weight (g) 1500
Net weight (g) 1500
Diameter (mm) 201
Height (mm) 138

Nutritional values

Energy 1426.053 kJ (342.501 kcal)
Fat 12 g
Saturates 3.3 g
Mono-unsaturates 3.7 g
Polyunsaturates 2.4 g
Carbohydrate 36 g
Sugars 1.1 g
Fibre 29 g
Protein 8 g
Salt 0.3 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 0.11 g
Reference 100 g

Allergens

Allergen description

Allergeenvrij op basis van recept Soja
Allergeenvrij op basis van recept Vis
Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren
Allergeenvrij op basis van recept Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228)
Allergeenvrij op basis van recept Melk
Allergeenvrij op basis van recept Gluten
Allergeenvrij op basis van recept Eieren
Allergeenvrij op basis van recept Aardnoten (pinda's)
Allergeenvrij op basis van recept Lupine
Allergeenvrij op basis van recept Mosterd
Allergeenvrij op basis van recept Noten
Allergeenvrij op basis van recept Schaaldieren
Allergeenvrij op basis van recept Selderij
Allergeenvrij op basis van recept Sesamzaad