SALAMIX SQ 20 KG

€ 314,22 per 20 kg

12 items in stock

Share this page on social media:

Product Description

Geef je droge worsten een lichtpittige smaak en een blijvende, mooie rode kleur met de kant-en-klare Drogeworstmix Salamix van Epos zonder GDL of startercultuur.

Drogeworstmix Salamix van Epos

Epos Drogeworstmix Salamix is een kant-en-klare kruidenmix voor alle droge worsten, zonder GDL of startercultuur. In de combinatie van dextrose met de uitgekiende samenstelling van drogeworstkruiden, waaronder kardemom, koriander en gemberpoeder, is er een hoofdrol voor foelie en nootmuskaat. Drogeworstliefhebbers zijn dol op de hartige, lichtpittige smaak van deze melange en op de specerijengeur die zo typisch is voor droge worst. Drogeworstmix Salamix bevat geen toegevoegde gluten, maar wel kaliumsalpeter (E252), dat de worst een blijvend mooie, rode kleur geeft.

Voor alle droge worsten

Deze complete kruidenmelange voor droge worstjes is ideaal voor het kruiden van alle soorten gedroogde worst. Drogeworstmix Salamix geeft je droge worsten de perfecte basissmaak, wat ze geliefd maakt voor bij de borrel of tussendoor. Meng voor de heerlijkste droge worst de beige Drogeworstmix Salamix met een cutter of menger door je vleessamenstelling. De adviesdosering is 20 gram per kilo product. Gebruik de mix in combinatie met Epos Startercultuur Stargold. Voeg ook altijd extra (colorozo)zout toe.

In kunststof emmer

Drogeworstmix Salamix van Epos wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking zijn de drogeworstkruiden 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken worstmixen van Epos.

Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten

De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.

Worst maken: een vak apart

Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.

Bewezen smaak

De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!

Product information

GTIN code: 8711648078987
Brand: Epos
Product code: 1004646
Country of origin Nederland

Ingredients

dextrose, herbs and spices (white pepper, cardamon, coriander, ginger powder, mace, nutmeg), preservative (E252), antioxidant (E301), thickening agent (E412)

Shelf life

Bewaarconditie Ambient
Minimum storage temperature 2 ˚C
Minimum shelf life from delivery 22 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C

Sensory features

Colour wit
Fragrance producttypisch
Taste producttypisch

Sizes and weights

Net weight (g) 20000
Gross weight (g) 20000
Diameter (mm) 365
Height (mm) 413

Nutritional values

Energy 1354.051 kJ (319.432 kcal)
Fat 0.5 g
Saturates 0.2 g
Mono-unsaturates 0.2 g
Polyunsaturates 0.1 g
Carbohydrate 74 g
Sugars 65 g
Fibre 5.7 g
Protein 2.2 g
Salt 0.02 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 0 g
Reference 100 g

Allergens

Allergen description

Allergeenvrij op basis van recept Soja
Allergeenvrij op basis van recept Vis
Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren
Allergeenvrij op basis van recept Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228)
Allergeenvrij op basis van recept Melk
Allergeenvrij op basis van recept Gluten
Allergeenvrij op basis van recept Eieren
Allergeenvrij op basis van recept Aardnoten (pinda's)
Allergeenvrij op basis van recept Lupine
Allergeenvrij op basis van recept Mosterd
Allergeenvrij op basis van recept Noten
Allergeenvrij op basis van recept Schaaldieren
Allergeenvrij op basis van recept Selderij
Allergeenvrij op basis van recept Sesamzaad