AMSTERDAMSE OSSEWORSTMIX

€ 27,08 per 2 kg

114 items in stock

Share this page on social media:

Product Description

Maak in een handomdraai de enige echte Amsterdamse ossenworst met het oeroude, beproefde recept van Ossenworstmix Amsterdamse Stijl van Epos.

Ossenworstmix Amsterdamse Stijl van Epos

Epos Ossenworstmix Amsterdamse Stijl is een kruidenmix van topkwaliteit voor de lekkerste Amsterdamse ossenworst naar een oeroud, beproefd recept. Ossenworst – ook wel biefstukworst, ossenworst en beef sausage genoemd – is al sinds de zeventiende eeuw een écht Amsterdamse specialiteit: onmisbaar als broodbeleg, uit het vuistje en op feestjes. Wie kent de borrelplankjes met kaas, leverworst en ossenworst met mosterd en zuur niet? Deze ouderwetse kruidenmix van witte peper en foelie geeft je ossenworst die typisch Amsterdamse hartig-pikante en lichtpittige smaak en onweerstaanbaar kruidige geur. De toevoeging van dextrose geeft je ossenworst een lichtzoete twist. Amsterdamse ossenworst is een geweldig vaderdagcadeau, zeker in combinatie met een flesje heerlijk bier.

Voor ossenworst

Met Ossenworstmix Amsterdamse Stijl van Epos kruid je in een handomdraai de lekkerste Amsterdamse ossenworst van topkwaliteit. Bereid de ossenworst volgens voorschrift. De adviesdosering is 15 tot 20 gram ossenworstmix en 20 tot 23 gram colorozozout per kilo vleesdeeg. Vergeet niet de vleesmolen na gebruik direct te reinigen vanwege het colorozozout. Wil je je ossenworst een iets minder zoete smaak geven? Kies dan voor de Ossenworstmix van Epos.

In kunststof emmer

Ossenworstmix Amsterdamse Stijl van Epos wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de crèmekleurige ossenworstkruidenmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken (ossen)worstmixen van Epos.

Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten

De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.

Worst maken: een vak apart

Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.

Bewezen smaak

De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!

Product information

GTIN code: 8711648025592
Brand: Epos
Product code: 1000725
Country of origin Nederland

Ingredients

dextrose, 25.0% herbs and spices (white pepper, mace), flavour enhancer (E621 (glutamaat)), antioxidant (E301), preservative (E252)

Shelf life

Bewaarconditie Ambient
Minimum shelf life from delivery 31 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C
Minimum storage temperature 2 ˚C
Storage instructions 24 maanden houdbaar in gesloten verpakking. koel en droog bewaren

Sensory features

Colour crème
Fragrance producttypisch
Taste producttypisch

Sizes and weights

Gross weight (g) 2000
Net weight (g) 2000
Diameter (mm) 201
Height (mm) 138

Nutritional values

Energy 1425.535 kJ (336.921 kcal)
Fat 2.7 g
Saturates 0.8 g
Mono-unsaturates 0.9 g
Polyunsaturates 0.4 g
Carbohydrate 69 g
Sugars 57 g
Fibre 6.1 g
Protein 6.3 g
Salt 2.6 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 0 g
Reference 100 g

Allergens

Allergen description

Allergeenvrij op basis van recept Soja
Allergeenvrij op basis van recept Vis
Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren
Allergeenvrij op basis van recept Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228)
Allergeenvrij op basis van recept Melk
Allergeenvrij op basis van recept Gluten
Allergeenvrij op basis van recept Eieren
Allergeenvrij op basis van recept Aardnoten (pinda's)
Allergeenvrij op basis van recept Lupine
Allergeenvrij op basis van recept Mosterd
Allergeenvrij op basis van recept Noten
Allergeenvrij op basis van recept Schaaldieren
Allergeenvrij op basis van recept Selderij
Allergeenvrij op basis van recept Sesamzaad