Maak in een handomdraai de enige echte Amsterdamse ossenworst met het oeroude, beproefde recept van Ossenworstmix Amsterdamse Stijl van Epos.
Ossenworstmix Amsterdamse Stijl van Epos
Epos Ossenworstmix Amsterdamse Stijl is een kruidenmix van topkwaliteit voor de lekkerste Amsterdamse ossenworst naar een oeroud, beproefd recept. Ossenworst – ook wel biefstukworst, ossenworst en beef sausage genoemd – is al sinds de zeventiende eeuw een écht Amsterdamse specialiteit: onmisbaar als broodbeleg, uit het vuistje en op feestjes. Wie kent de borrelplankjes met kaas, leverworst en ossenworst met mosterd en zuur niet? Deze ouderwetse kruidenmix van witte peper en foelie geeft je ossenworst die typisch Amsterdamse hartig-pikante en lichtpittige smaak en onweerstaanbaar kruidige geur. De toevoeging van dextrose geeft je ossenworst een lichtzoete twist. Amsterdamse ossenworst is een geweldig vaderdagcadeau, zeker in combinatie met een flesje heerlijk bier.
Voor ossenworst
Met Ossenworstmix Amsterdamse Stijl van Epos kruid je in een handomdraai de lekkerste Amsterdamse ossenworst van topkwaliteit. Bereid de ossenworst volgens voorschrift. De adviesdosering is 15 tot 20 gram ossenworstmix en 20 tot 23 gram colorozozout per kilo vleesdeeg. Vergeet niet de vleesmolen na gebruik direct te reinigen vanwege het colorozozout. Wil je je ossenworst een iets minder zoete smaak geven? Kies dan voor de Ossenworstmix van Epos.
In kunststof emmer
Ossenworstmix Amsterdamse Stijl van Epos wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de crèmekleurige ossenworstkruidenmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie
onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken (ossen)worstmixen van Epos.
Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten
De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.
Worst maken: een vak apart
Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.
Bewezen smaak
De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!