PAARDENWORSTKRUIDEN 5 GR 5 KG

€ 149,85 per 5 kg

14 items in stock

Share this page on social media:

Product Description

Maak snel en eenvoudig de heerlijkste paardenworsten (en kookworsten) met Paardenworstkruiden 5g van Epos – van puur kruiden, zonder zetmeel.

Paardenworstkruiden 5g van Epos

Epos Paardenworstkruiden 5g is een heerlijke paardenworstmix van puur kruiden, zonder zetmeel. Het kruidenmengsel bevat 99,9% kruiden en specerijen, te weten witte peper, koriander, foelie, gemberpoeder, nootmuskaat en kurkuma, aangevuld met kruidenolie van koriander. Doordat er geen tarwezetmeel is toegevoegd, kun je qua hoeveelheid tarwezetmeel je eigen recept voeren en daarmee de mate van binding. Paardenworst is een écht Hollandse specialiteit: onmisbaar op de boterham, uit het vuistje en als snack. Je klanten zijn dol op deze paardenworst met zijn hartig-pikante, pittige smaak en onweerstaanbaar kruidige geur. Epos Paardenworstkruiden 5g is lactose- en glutenvrij (er kan sprake zijn van kruisbesmetting) en heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Voor paardenworst en kookworst

Paardenworstkruiden 5g is specifiek gemaakt voor het kruiden van paardenworst, maar je kunt er ook de heerlijkste kookworsten van rund- en varkensvlees mee maken. Bereid de paardenworst volgens voorschrift. De adviesdosering is 5 tot 7 gram van deze paardenworstkruidenmix per kilo vleesdeeg, aangevuld met 14 tot 15 gram colorozozout, 3 tot 5 gram Epos Kleur- en Bindmix Rotin, 20 tot 40 gram tarwezetmeel of aardappelmeel en 10 gram Epos Smaakverfijner Verfijn-all of Epos Smaakverfijner Eproma.
Variatietip: meng 300 gram Paardenworstkruiden 5g met 1 kilo zout en je hebt in een mum van tijd de heerlijkste rolladekruiden in huis.
Tip: vind je paardenworstkruiden mét zetmeel handiger? Dan is de 5kg-verpakking van Epos Paardenworstmix Sarowo 40g Zonder E621 de beste keuze. Of gebruik de 8kg-verpakking van Epos Paardenworstmix Sarowo 40g Met 621 met tarwezetmeel en smaakversterker E621.

In kunststof emmer

Paardenworstkruiden 5g van Epos wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de bruine paardenworstkruidenmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken (paarden)worstmixen van Epos.

Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten

De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.

Worst maken: een vak apart

Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.

Bewezen smaak

De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!

Product information

GTIN code: 8711348016364
Brand: Epos
Product code: 1000616
Country of origin Nederland

Ingredients

herbs and spices, kruidenolie (koriander)

Shelf life

Bewaarconditie Ambient
Minimum shelf life from delivery 31 dagen
Maximum storage temperature 7 ˚C
Minimum storage temperature 2 ˚C
Storage instructions 24 maanden houdbaar in gesloten verpakking. koel en droog bewaren

Sensory features

Colour bruin
Fragrance producttypisch
Taste producttypisch

Sizes and weights

Gross weight (g) 5000
Net weight (g) 5000
Diameter (mm) 241
Height (mm) 175

Nutritional values

Energy 1312.056 kJ (314.077 kcal)
Fat 7.4 g
Saturates 1.9 g
Mono-unsaturates 3.5 g
Polyunsaturates 1.1 g
Carbohydrate 38 g
Sugars 0 g
Fibre 27 g
Protein 10 g
Salt 0.04 g
Fatty acids, total trans 0 g
Sodium 0 g
Reference 100 g

Allergens

Allergen description

Allergeenvrij op basis van recept Soja
Allergeenvrij op basis van recept Vis
Allergeenvrij op basis van recept Weekdieren
Allergeenvrij op basis van recept Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228)
Allergeenvrij op basis van recept Melk
Allergeenvrij op basis van recept Gluten
Allergeenvrij op basis van recept Eieren
Allergeenvrij op basis van recept Aardnoten (pinda's)
Allergeenvrij op basis van recept Lupine
Allergeenvrij op basis van recept Mosterd
Allergeenvrij op basis van recept Noten
Allergeenvrij op basis van recept Schaaldieren
Allergeenvrij op basis van recept Selderij
Allergeenvrij op basis van recept Sesamzaad