Productomschrijving
Geef je ossenworsten die typisch hartig-pikante ossenworstsmaak met het oeroude, beproefde recept van Ox Sausage Mix van Dutch Spices.
Ox Sausage Mix van Dutch Spices
Dutch Spices Ox Sausage Mix is een allergeenveilige kruidenmix van topkwaliteit voor de lekkerste ossenworst naar een oeroud, beproefd recept. Ossenworst is al sinds de zeventiende eeuw een écht Amsterdamse specialiteit: onmisbaar als broodbeleg, uit het vuistje en op feestjes. Wie kent de borrelplankjes met kaas, leverworst en ossenworst met mosterd en zuur niet? De ouderwets lekkere samenstelling van specerijen, waaronder foelie, paprikapoeder, witte peper, nootmuskaat, zwarte peper en cayennepeper, geeft je ossenworst die vertrouwde, verrukkelijke, lichtpittige smaak en onweerstaanbaar kruidige geur. Het rodebietensap zorgt voor een blijvend mooie rode kleur.
Voor ossenworst
Met Ox Sausage Mix van Dutch Spices bereid je in een handomdraai ossenworsten – ook wel biefstukworst, Amsterdamse ossenworst en beef sausage genoemd – van topkwaliteit. De bereiding is eenvoudig: draai gekoeld vlees eenmaal door de 3mm-plaat, meng dit met 15 tot 20 gram ossenworstmix en 20 tot 23 gram colorozozout, en maal het geheel nogmaals door de 3mm-plaat. Zo mengt alles goed en ontstaat er een perfecte binding. Vergeet niet de vleesmolen na gebruik direct te reinigen vanwege het colorozozout. Doe het worstdeeg in kunststof darmen en laat ze 48 uur doorkleuren in de koelkast. Of gebruik runderdarmen en rook de worsten koud. De worst niet koken.
In kunststof emmer
Ox Sausage Mix van Dutch Spices wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de roodbruine ossenworstkruidenmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en op kamertemperatuur in gesloten verpakking. Probeer ook de andere allergeenveilige smaakmakers van Dutch Spices.