Verlaag de pH-waarde en verbeter de houdbaarheid van je droge worstsoorten met deze Startercultuur Stargold van Epos.
Startercultuur Stargold van Epos
Epos Startercultuur Stargold is een startercultuur die zorgt voor een langere houdbaarheid en het perfecte kleurbehoud van je droge worstsoorten. Het witte poeder bestaat uit verschillende micro-organismen, zoals goedaardige bacteriën. Deze zorgen voor het fermenteren van de worst waardoor de pH-waarde daalt en de goede smaakbepalende bacteriën zich snel vermenigvuldigen.
Voor droge worstsoorten
Met dit product zorg je eenvoudig voor een perfect fermentatieproces van je snijworsten en droge worstsoorten. Zo worden je worsten heerlijk van smaak, lekker mals en behouden ze hun kleur. Voeg Startercultuur Stargold droog toe aan je cervelaatworst, salami, boerenmetworst, chorizo en kabanossi. Gebruik 5 gram per kilo worstdeeg.
In kunststof emmer
Startercultuur Stargold van Epos wordt in poedervorm geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de starterscultuur 12 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de starterscultuur altijd droog en in gesloten verpakking, bij voorkeur gekoeld. Bekijk voor meer inspiratie
onze recepten en probeer ook de andere handige hulpstoffen van Epos.
Technologische hulpstoffen van Epos
De technologische hulpstoffen van Epos zorgen dat je producten en gerechten langer houdbaar blijven, beter smaken of er aantrekkelijker uitzien. Met onze hulpstoffen geef je je culinaire creaties een betere binding, kleur, smaak, extra malsheid of meer volume. Dankzij het veelzijdige aanbod is er altijd wel een hulpstof die de kwaliteit van jouw worst- of vleesspecialiteit, kipgerecht, soep of saus de juiste kwaliteitsboost geeft.